Kukoricás sütőtökleves


Csak hogy ne hanyagoljam el a blogot, hoztam ma egy jó kis melengető levest. Ami igazából nem is leves a klasszikus értelemben, hanem egy chowder, ami jó sűrű, laktató egytálétel. Nagyon egyszerű és gyorsan el is készül, dolgos hétköznapokon egy sajtos melegszendviccsel igazi tápláló vacsora lehet. 

A recept eredetileg a Kifőztük magazin októberi számában jelent meg.


Hozzávalók, 4 személyre:
  • 1 fej hagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kg sütőtök - a legjobb a hokkaidó fajta, de orange vagy nagydobosi fajtákból is jó lesz
  • 1 kukorica konzerv
  • 2 evőkanál curry por - mild változat, ha nem szeretitek csípősen
  • 5 dl zöldségleves
  • bors
  • 2 dl kókusztej

A hagymát apróra vágjuk, a sütőtököt felkockázzuk, a kukorica konzervet lecsepegtetjük. Egy fazékban felforrósítjuk az olajat, majd a hagymát opálosra pároljuk benne. A sütőtök kockákat a hagymával kicsit átmelegítjük, majd rászórjuk a curry port, hogy az is átmelegedjen és kiengedje az illatát. A zöldséghez keverjük a kukoricát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a zöldséglevessel.
Amikor a tök és a hagyma megpuhult, a leves felét leturmixoljuk, belekeverjük a kókusztejet, és az egészet összemelegítjük. Tálaláskor korianderlevelekkel díszítjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések