Kukoricás sütőtökleves
Csak hogy ne hanyagoljam el a blogot, hoztam ma egy jó kis melengető levest. Ami igazából nem is leves a klasszikus értelemben, hanem egy chowder, ami jó sűrű, laktató egytálétel. Nagyon egyszerű és gyorsan el is készül, dolgos hétköznapokon egy sajtos melegszendviccsel igazi tápláló vacsora lehet.
A recept eredetileg a Kifőztük magazin októberi számában jelent meg.
A hagymát apróra vágjuk, a sütőtököt felkockázzuk, a kukorica konzervet lecsepegtetjük. Egy fazékban felforrósítjuk az olajat, majd a hagymát opálosra pároljuk benne. A sütőtök kockákat a hagymával kicsit átmelegítjük, majd rászórjuk a curry port, hogy az is átmelegedjen és kiengedje az illatát. A zöldséghez keverjük a kukoricát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a zöldséglevessel.
Amikor a tök és a hagyma megpuhult, a leves felét leturmixoljuk, belekeverjük a kókusztejet, és az egészet összemelegítjük. Tálaláskor korianderlevelekkel díszítjük.
Megjegyzések