Sütőtökös kölökkuglóf


Őszi kuglóf recept következik, már kétszer is készült, gyorsan össze lehet kavarni, jó pár napig finom szaftos marad, uzsonnára-tízóraira szerintem nagyon jó, az esetleg megmaradt sült sütőtököt tök jól el lehet benne tüntetni.

Akinek nem elég gazdag így a tészta, az nyugodtan tehet bele 1/4 bögre csokilencsét/mazsolát/aszalt vörös áfonyát, az sem rontja el ;) Eredeti recept INNEN, én a másik sütéskor már kevesebb cukrot tettem bele, így is jó szerintem, ezt a receptet írom le.


 Hozzávalók, 14 cm-es kuglóf formához:
  • 7 evőkanál liszt
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/4 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 nagy tojás
  • 1/2 bögre sütőtök püré - sült sütőtök összetörve, a bögre 2,5 dl
  • 1/4 bögre barna cukor
  • 3 evőkanál olaj
  • olaj és zsemlemorzsa a formához
A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
Egy nagy tálban összekeverjük a sütőtökpürét, a tojást és az olajat, majd hozzáadjuk a cukrot, a fűszereket, végül pedig a sütőporral és a szódabikarbónával a lisztet. Nem kell nagyon alaposan kikeverni, csak mintha muffint sütnénk.
A kuglóf formát alaposan kiolajozzunk, megszórjuk a zsemlemorzsával, majd eloszlatjuk benne a tésztát.
A meleg sütőben kb. 35 perc alatt sül készre, ezt tűpróbával ellenőrizzük. 10 percig hagyjuk a formában hűlni, majd óvatosan borítsuk süteményes rácsra.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések