Citromtorta
Ezt a receptet még egy kicsit csiszolnom kell, mert bár a tésztája jó lett, a teteje elég savanyú. Talán fele ennyi citrom kellene csak rá, talán egy kicsit meg kellene karamellizálni a cukrot az elején, még gondolkodom rajta. Meyer citromból készült, de naranccsal szerintem ebben a változatban is tökéletes lenne.
A recept eredetije INNEN, ezt igazítottam a formához.
Hozzávalók, 16 cm-es tortához:
1 csapott evőkanál vaj
1 evőkanál barnacukor
1 Meyer citrom - nem kell ennyi, egy fél, nagyon vékonyra felkarikázva bőven elég
1 bögre mandula
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
csipet só
1 evőkanál méz
1 tojás
A vajjal kenjük ki a formát, szórjuk meg cukorral, majd rendezzük el benne a nagyon vékonyra szeletelt citromot. A mandulát daráljuk finomra, keverjük hozzá a szódabikarbónát és a sót. A mézet keverjük habosra a tojás sárgájával, forgassuk bele a mandulás keveréket. A fehérjét verjük habbá, forgassuk a tésztába, majd öntsük a citrom tetejére.
180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt sül át. Még melegen fordítsuk ki a formából.
Megjegyzések