Vaníliás kifli
Katuci nem hazudik, ezt a süteményt tényleg fél óra elkészíteni, aztán már csak várni kell, hogy készre süljön. Nálunk mandula helyett dió került a tésztába, így is nagyon finom. Azt viszont javasolnám, hogy titokban készítsétek és gondosan zárjátok el, mert van egy olyan érzésem, hogy a múlt heti adagból már nem sok morzsa maradt :)
- 20 dkg liszt
- 15 dkg hideg vaj
- 7 dkg darált dió
- 3 dkg vaníliás porcukor - a cukor darálásakor egy kis darab vaníliát is raktam a darálóba, ennyi a trükk
- vaníliás porcukor a hempergetéshez
A lisztet összekeverjük a díóval és a cukorral, majd belegyúrjuk a vajat. Van benne elég zsiradék, össze fog állni. Kisebb diónyi darabokat szedünk le a tésztából, henger alakúra nyújtjuk, majd behajtuk kifli alakúra. Nekem még gyakorolni kell, de így sem rossz :) Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt sül meg, épp csak egy kis színt kell kapnia a végének. Még melegen porcukorban forgatjuk, hagyjuk teljesen kihűlni, majd lezárt dobozban tartjuk.
Megjegyzések