Karfiolos csirke
Sarahtól inspirálódok mostanában ismét, ez a recept pedig pont passzolt a frissen leszedett karfiolomhoz. Pagodakarfiol a drága, de a hidegtől kapott egy kis pírt. Sajnos a sütéskor elvesztette egy kicsit a színét, de azért nagyduzzogva nyilván megettük.
A petrezselyem szintén a kertből van, a téli örömök egyike, hogy tökéletesen áttelelt. Igen, tavaly is jó volt, amikor hó is volt :)
Tipikusan az a recept amúgy, amit leírni hosszabb, mint elkészíteni, a hajtás után van róla videó is.
Hozzávalók, 2 személyre:
- 4 kisebb vagy 2 nagyobb csirke felsőcomb
- 1 kis fej karfiol
- só
- bors
- 1 kis csokor petrezselyem
- (aki Sarah eredeti receptjét követi, annak a végén egy kanál kapribogyó és némi borecet)
A csirkét sózzuk, borsozzuk. Egy sütőbe tehető serpenyőben mindkét oldalán megpirítjuk. A karfiolt rózsáira szedjük, a csirke köré rendezzük, újra sózzuk, majd 200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Tálaláskor apróra vágott petrezselymet adunk hozzá.
Megjegyzések