Sárgarépa kétszer
Van itt minden, nyilacskák, lepattant festékű ablakkeret (nem, nem budiajtó ;) ), színek. És izé: egy baromi jó irodai ebéd. Nem vagyok rá büszke, de a répafogyasztásomat képtelen vagyok összhangba hozni a zöldségkosárral. Pedig szeretem a sárgarépát, tényleg. Ez a leves például nagyon finom. És jó sok répát el lehet benne tüntetni :)
A sajtgolyók eredetije INNEN, ezt turbóztam fel egy répa hozzáadásával. Nem sok zöldség, de kicsit enyhíti a "bűntudatot", hogy olajban sült dolgot eszek. Amúgy ezentúl süssön rántott sajtot, akinek rengeteg ideje van, és szeret mosogatni, mert ez kétmilliószor egyszerűbb.
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj
- 1 kg répa, kockára vágva
- 1 liter zöldségleves - bio kockából is jó, csak ne legyen benne ízfokozó
- 1 doboz kókusztej
- egy hüvelykujjnyi, duci gyömbér
A vöröshagymát apróra vágjuk, megpároljuk az olajon, megy rá a répa, és a pucolt gyömbér, szeletelve. Felöntjük a levessel, puhára főzzük, majd összeturmixoljuk a kókusztejjel. Melegen tálaljuk. Aki szereti a csípőset, tehet bele turmixoláskor egy kis chilipelyhet.
Sajtgolyók, 2 személyre:
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 szál sárgarépa, lereszelve
- 1 gerezd fokhagyma, lereszelve
- 1 csipet szerecsendió
- 1 tojás
- 2 evőkanál liszt
- zsemlemorzsa a panírhoz
- olaj a sütéshez
A sajtot, répát, fokhagymát, szerecsendiót, tojást és a lisztet összedolgozzuk, diónyi golyókat készítünk belőle, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban kisütjük, melegen a legjobb, de másnap se rossz.
Megjegyzések