A rántottát is fel lehet turbózni. Még mindig van a kertben jeligére ;) A recept eredetileg a
Kifőztük magazinban jelent meg.
Hozzávalók, 4 személyre:
- 1 evőkanál vaj
- 1 nagy fej hagyma
- 4 tojás
- 3 dkg reszelt sajt
- 6 dkg friss rukola
- só
A frittata sütéséhez olyan serpenyőre van szükségünk, amit
sütőbe is tehetünk. Ha nincs ilyen serpenyő, akkor egy tányér
segítségével óvatosan át lehet fordítani a lepényt, hogy mindkét oldala
megsüljön.
A vajat felolvasztjuk a serpenyőben, a felkarikázott hagymát
átpirítjuk a vajon. A tojásokat felverjük a sóval és a reszelt sajttal. A
rukolát nagyobb darabokra vágjuk, a pirult hagymán kicsit átmelegítjük,
amíg össze nem esik egy kicsit. Ráöntjük a tojást, összekeverjük.
A sütőt grill fokozatra állítjuk 200 fokra, a serpenyőt
bedugjuk a grill alá, és kb. 15 perc alatt pirosra sütjük. Melegen
tálaljuk.
Megjegyzések