A február havi témának a
Kifőztük magazinban a rukolát választottam magamnak, így ehhez kapcsolódik ez a leves. A rukola és a zöldborsó jó haverok, igazi tavaszváró kis leves ez.
45 dkg fagyasztott zöldborsó
10 dkg rukola
1 evőkanál olaj vagy vaj
3 gerezd fokhagyma
8 dl zöldségleves - bio leveskockából is jó
2 dl tejföl
3 dkg reszelt parmezán
só
A
fokhagymát apróra vágjuk, a felforrósított olajon üvegesre pároljuk,
ráöntjük a zöldborsót, majd felöntjük a zöldséglevessel. Addig főzzük,
amíg a zöldborsó meg nem puhul. A rukolát nagyobb darabokra tépjük,
belekeverjük a levesbe és addig főzzük, amíg össze nem esik. A tejföllel
simára turmixoljuk, beleszórjuk a parmezánt és addig forraljuk, amíg a
sajt el nem olvad. Ha szükséges, sózzuk.
Melegen tálaljuk.
Megjegyzések