Ázsiai csirkeleves
Ha unjátok a vasárnapi húslevest, érdemes egy kicsit változtatni a fűszerezésen, és máris egy klassz sűrű, de mégis friss levest kaptok. A recept eredetileg a Kifőztük magazin április számában jelent meg.
Hozzávalók, 4 személyre:
A leves:
- 1 egész, csontos csirkemell
- 1 sárgarépa
- 1 szál szárzeller
- 1 hüvelykujjnyi gyömbér
- só
- 1 csillagánizs
- 1 rúd fahéj
- 3 kardamom hüvely
A tálaláshoz:
- 1 nagy csokor friss koriander
- 1/2 csokor medvehagyma
- 3 szál szárzeller
- 2 sárgarépa
- 1 lime leve
- 1 csomag rizstészta
A csirkemellet
feltesszük főni, annyi vízben, hogy ellepje. A keletkező habot
leszedjük. A sárgarépát megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. A
szárzellert negyedeljük. A gyömbért megsikáljuk, majd négybe vágjuk.
Amikor már nem habzik a leves, hozzáadjuk a zöldségeket, majd készre
főzzük, leszűrjük.
A tálaláshoz a rizstésztát a csomagoláson megadott módon elkészítjük. A
zöldségeket nagyon vékony csíkokra vágjuk, a koriandert apróra vágjuk. A
főtt csirkehúst falatnyi darabokra tépkedjük. A tányérokba ízlés
szerint teszünk a tésztából, húsból és zöldségekből, majd ráöntjük a
forró, átszűrt levest. Ízlés szerint lime levével tovább ízesíthetjük.
Megjegyzések