Epres cobbler


Bevallom, eddig én a "cobbler" alatt a paplansütit értettem, tudjátok, amikor a gyümölcs meg alulra és a darabokra tépett omlós tészta felülre. Nos, Sarah tágította némileg a látókörömet cobbler ügyben, és mivel olyan gyorsan elkészül, eper pedig volt itthon, az eső meg hol esik, hol nem... Meg hát, a cast iron skillet-t muszáj használni, mert annyira sokoldalú, hogy még sütit is lehet benne sütni. Komolyan mondom, ha jó áron találtok ilyet, csapjatok le rá, utána folyamatosan használni fogjátok :)

Az eredeti recept az Everyday Food youtube csatornáján, IDE kattintva megnézhetitek.


Hozzávalók, egy 25 cm-es formához:
  • 1 bögre (2,5 dl) liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 3/4 bögre cukor
  • 1/2 bögre tej
  • 1 tojás
  • 85 gramm olvasztott vaj + egy kevés a formához
  • 15-20 dkg eper, darabolva

A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tészta összetevőit egy nagy tálban összekeverjük, a legjobb ehhez egy habverő. Csomómentes, sűrű palacsintatészta állagot kell kapnunk. A formát kikenjük a vajjal, beleöntjük a tésztát, az epret rádobáljuk a tetejére. A meleg sütőben kb. 25-30 perc alatt sül készre, akkor jó, amikor a közepe megszilárdul.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések