Epres cobbler
Bevallom, eddig én a "cobbler" alatt a paplansütit értettem, tudjátok, amikor a gyümölcs meg alulra és a darabokra tépett omlós tészta felülre. Nos, Sarah tágította némileg a látókörömet cobbler ügyben, és mivel olyan gyorsan elkészül, eper pedig volt itthon, az eső meg hol esik, hol nem... Meg hát, a cast iron skillet-t muszáj használni, mert annyira sokoldalú, hogy még sütit is lehet benne sütni. Komolyan mondom, ha jó áron találtok ilyet, csapjatok le rá, utána folyamatosan használni fogjátok :)
Az eredeti recept az Everyday Food youtube csatornáján, IDE kattintva megnézhetitek.
Hozzávalók, egy 25 cm-es formához:
- 1 bögre (2,5 dl) liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 3/4 bögre cukor
- 1/2 bögre tej
- 1 tojás
- 85 gramm olvasztott vaj + egy kevés a formához
- 15-20 dkg eper, darabolva
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tészta összetevőit egy nagy tálban összekeverjük, a legjobb ehhez egy habverő. Csomómentes, sűrű palacsintatészta állagot kell kapnunk. A formát kikenjük a vajjal, beleöntjük a tésztát, az epret rádobáljuk a tetejére. A meleg sütőben kb. 25-30 perc alatt sül készre, akkor jó, amikor a közepe megszilárdul.
Megjegyzések