Furazöldség kalauz: Koriander
Amint az már gondolom sokaknak feltűnt, a Kifőztük áprilisi számában a koriandert jártam egy kicsit körül.
A koriander
a legtöbb háziasszony számára nem ismeretlen fűszernövény, de jobbára
csak a magjait használják savanyúságok és húsételek ízesítésére. A
fokozatosan teret nyerő ázsiai konyha azonban a zöldjét is hasznosítja,
Jamie Oliver pedig elképzelhetetlen egy csokor friss koriander
nélkül. Az üzletekben beszerezni elég bonyolult, de jó hír, hogy akár
egy cserépben is szépen termeszthető, de az ablakba helyezhető
balkonládákban is jól érzi magát.
A koriander a petrezselyem rokona magyarul
kínai petrezselyemnek, cigánypetrezselyemnek is nevezik, de az íze elég
jellegzetesen eltér a névrokonától.
Megjegyzések
Most jutott eszembe egy kérdés. Kétféle magot vettem, egyiken a zöld levél volt rajta, a másikon a "bokor" a maggal. Most mindkettő egyformán néz ki, szerinted mindkettő egyforma is marad, és csak a meghagyott szárak fognak felmagzani?
A kapor az egy nagyon jó hasonlat :D