Lazacderék mángold ágyon
Nos igen, ez most egy nagyon fancy ebéd/vacsora, de azért időnként belefér, főleg ha különleges az alkalom. A mángoldot épphogycsak fonnyasztani kell, akkor lesz igazán finom ;)
A recept eredetileg a Kifőztük magazin májusi számában jelent meg.
Hozzávalók, 4 személyre:
- 4 szelet lazac
- 1 narancs leve
- só
- bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 csokor mángold - összesen körülbelül 20 szál
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só
A
lazacot éjszakára egy jól záródó zacskóban pácba tesszük: a narancs
levét, olajat, sót, borsot összekeverjük, majd alaposan bedörzsöljük
vele a halat. Elég, ha pár órát áll, de ha éjszakára is hűtőbe tudjuk
tenni, az még jobb. A lazacot 170 fokos sütőben 15 percig lefedve
sütjük, majd további 10-15 percig még sütjük, amíg kap egy kis színt.
A körethez a mángoldot megmossuk, száráról lehúzzuk, nagyobb
darabokra vágjuk. Az olajat felhevítjük, a fokhagymát apróra vágjuk,
átpirítjuk az olajon, hozzáadjuk a mángoldot, majd addig keverjük, amíg
kissé átmelegszik. Forrón tálaljuk.
Megjegyzések