Mángoldos pite
Újabb pite került fel nálunk a sós pite térképre. Piknikre, uzsonnára is ajánlani tudom, mert kihűlve jól szállítható, könnyen szeletelhető, nem esik szét. A tészta jól fagyasztható, úgyhogy ha kis pitéket készítünk, akkor is érdemes az egészet egyben elkészíteni.
A recept eredetileg a Kifőztük magazin májusi számában jelent meg.
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a vizet apránként hozzáadva kemény
tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, kibéleljük vele a piteformát, majd kb. fél
órára a hűtőbe tesszük, hogy a tészta visszadermedjen.
A
hagymát apróra vágjuk, megpároljuk az olajon, majd megfonnyasztjuk
rajta a megmosott, felcsíkozott mángoldot és spenótot. Hagyjuk hűlni,
keverjük bele a tejfölt, a fetasajtot és a parmezánt. A tojásokat
keverjük ki, kenjük be vele a tésztát, majd adjuk a tojást is a
töltelékhez.
A tésztát 200 fokos sütőben kb. 10 percig elősütjük, majd a töltelék hozzáadása után kb. 40 percig sütjük.
Megjegyzések