Tepsiben sült csirke, újkrumplival és spárgával
Everyday food recept Sarahtól, leírni hosszabb, mint amennyi munka van vele. Igazi tavaszi, hazaérek a munkából és "egy óra múlva már mosogatunk a vacsora után" recept, de egy vasárnapi kerti-teraszi ebédnek is el tudom képzelni. Van még spárga pár hétig, használjátok ki a szezont :)
- 50 dkg újkrumpli
- 1 evőkanál olívaolaj vagy vaj
- 2 egész csirkecomb
- 25 dkg spárga
- 1 citrom - lehetőleg kezeletlen héjú, ha kezelték, akkor a héját vágd le
- pár ág kakukkfű
- só
- bors
A tepsit kikenjük az olívaolajjal, az új krumplit megmossuk, félbevágjuk, elrendezzük a tepsiben. Sózzuk, borsozzuk. 245 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. A megmosott, megszárított csirkemellet a krumplira fektetjük, sózzuk, borsozzuk. További 20 percet sütjük, ha szükséges, akkor tovább, ellenőrizzük közben, ha villával a húst könnyen szét tudjuk nyomni, akkor jó.
A spárgák végét letörjük, a spárgát nagyobb darabokra vágjuk, a citromot felvágjuk. A kakukkfűvel keverve a csirkére borítjuk, majd további 10-15 percet sütjük.
Melegen tálaljuk.
Megjegyzések