Hugh csokoládés céklafagylaltja
Ez egy nagyon különleges fagylalt, abban biztos vagyok. Nem árulok zsákbamacskát, mert pont olyan ízű, amit a neve igér: kesernyés a fekete csokoládétól és édeskés a céklától, de aki a cékla jellegzetes "földes" ízét nem szereti, nos azzal ez a fagyi sem fogja megszerettetni. Mi szeretjük a sült céklát, a csokit is, úgyhogy ezt is szeretjük.
A recept Hugh Fearnley-Whittingstall Veg everyday könyvéből van, terveim szerint mostanában sok szó lesz erről a könyvről, mert igenis sokkal több zöldséget kell ennünk, és ebben remek ötletek vannak arra, hogy hogyan lehet variálni a zöldségekkel.
A fagylalt persze nem a legegészségesebb módja annak, hogy a napi zöldségadagot megegyük, de kiegészítésnek érdemes ezzel is próbálkozni.
- 3 dl tej
- 2 dl tejszín
- 10 dkg cukor
- 4 tojás sárgája
- 30 dkg céklapüré
- 10 dkg étcsokoládé
A fagylaltgép tartályát 24 órára lefagyasztjuk.
A tejből, tejszínből, tojássárgájából és cukorból sűrű krémet főzünk, a forró krémet levesszük a tűzről, beletördeljük a csokit, majd elkeverjük benne a céklapürét. A krémet lehűtjük, a fagylaltgéppel kidolgoztatjuk.
Megjegyzések