Hugh krumplisalátája
Nos igen, észre vehettétek, hogy ez már a harmadik recept ebből Hugh Fearnley-Whittingstall Veg every day című könyvéből. Egyre inkább tudatosul bennem, hogy az utóbbi időben nagyon belecsúsztam abba, hogy nem próbálgatok új recepteket, hanem a meglévő repertoárból főzök (ezt gondolom a blogon is észrevettétek, mert alig került fel új anyag mostanában), a polcaim viszont tele vannak szinte használatlan szakácskönyvekkel.
A napokban újranéztem az Én és a zöldségeim sorozatot, és úgy döntöttem, hogy igenis ideje elővenni ezt a könyvet. Mikor máskor, mint nyáron?
Mára egy nagyon egyszerű, de laktató salátát választottam, amit a friss paradicsom és a snidling fellazít egy kicsit. A paradicsom budai törpe fajtájú, de bármelyik kis szemű, édes paradicsom jó hozzá. Én keményre főztem a tojást, mert munkába hoztam, ha frissen fogyasztjátok, akkor 7 perces lágy tojásnak készítsétek el (a könyvben is így szerepel), akkor az öntet is kicsit selymesebb lesz.
- 20 dkg főznivaló krumpli - ez nem esik szét, hanem szépen megtartja a formáját
- 2 tojás
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál almaecet
- 1 csipet cukor
- só
- bors
- 1 teáskanál mustár
- 5-6 szem koktél paradicsom
- friss snidling
A krumplit megfőzzük, felkockázzuk. A tojásokat keményre főzzük. Az olajat, mustárt, ecetet, cukrot, sót, borsot összekeverjük, majd villával összetörjük benne a tojást és jól elkeverjük. A krumplit összeforgatjuk a tojásos öntettel, a tetejére tesszük a negyedelt paradicsomokat, majd tálalás előtt meghintjük frissen vágott snidlinggel.
Megjegyzések