Levendulás fehércsokoládés fagylalt
Már próbákoztam egyszer egy ilyen fagyival, finom volt az is, de baromi édes és nem is fagyott ki rendesen. Nos, Moha receptje alapján tökéletes lett a fagyi, a tökéletes gombócolási technikát még gyakorolni kell(ett volna, ha maradt volna belőle...). Levendulaszezon van, ha van fagyigépetek, érdemes ezzel a jó kis főzött alapú fagyival kezdeni.
Hozzávalók:
- 4 dl tejszín
- 5 szál levendula
- 1 tubus (150 gramm) cukrozott sűrített tej
- 3 kis tojás sárgája
- 4 dkg fehér csokoládé
A tejszínt felmelegítjük - nem forraljuk! -, beleszórjuk a virágot és lefedve hagyjuk teljesen kihűlni. Leszűrjük, hozzáadjuk a sűrített tejet, a tojássárgáját és folyamatosan kavargatva sűrűre főzzük. Ne hagyjuk felforrni, mert akkor kicsapódik a tojás. Egy selymes, vaníliasodó-állagra kell törekedni. Az alapot lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a fehér csokit, addig kavarjuk, amíg el nem olvad. Hagyjuk kihűlni, esetleg még a hűtőbe is tehetjük éjszakára.
A fagylaltgépben kikevertetjük, majd dobozba téve a fagyasztóba tesszük.
Megjegyzések