Céklaszószos gnocchi
Szóval, amint a képen is látszik, inkább szósz gnocchival, de lendüljünk túl azon, hogy képtelen vagyok megbecsülni a helyes szószmennyiséget :) A sült cékla még mindig nagy kedvencem, tésztaszósznak is nagyon jó. A cékla sütése időigényes, de tulajdonképpen bármikor meg lehet ejteni, amikor egyébként is használnád a sütőt, utána meg a hűtőben elvan a hámozott cékla pár napig.
Húsmentes hétfőre szeretettel :)
Húsmentes hétfőre szeretettel :)
- 50 dkg gnocchi
- 60 dkg cékla
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 dl tej
- 2 dl alaplé
A tetejére:
- kecskesajt
- dió
A céklát alufóliába csomagolva 180 fokon kb. 45-50 percig sütjük. Meghámozzuk, késes aprítóba tesszük az olajjal, a tejjel és az alaplével, majd simára dolgozzuk.
A gnocchit megfőzzük, összeforgatjuk a szósszal, átmelegítjük.
Kecskesajttal és dióval meghintve tálaljuk.
Megjegyzések