Disznóbab fasírt


Sajnos az idei disznóbabszezonom nem alakult a legfényesebben, ugyanis először a tetvek támadták le a növényeket, aztán meg a sok-sok-végtelen eső. A disznóbab viszont marad jövőre is a kerti listámon, mert nagyon klassz növény ez, szeretek vele főzni és ez a falafelszerűség már bőven megéri a helyet, amit a kertben foglalnak a növények. 

A disznóbab-lóbab vonalon egy picike idegesítő dolog van: főzés után is meg kell pucolni. Akinek nem éri meg a szüttyögést, illetve nem tud disznóbabhoz jutni, az nyugodtan próbálja meg másfajta babból, jó lesz úgy is :)

A recept eredetileg a Kifőztük magazinban jelent meg.


Hozzávalók kb. 30 fasírthoz:
  • 30 dkg tisztított, főtt disznóbab
  • 1 csokor korianderzöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4-5 evőkanál zabliszt
  • őrölt bors
  • 1 teáskanál csilipehely
  • 1 tojás
  • a sütéshez: olaj
A hozzávalókat egynemű masszává turmixoljuk, diónyi gombócokká formáljuk, majd bő olajban, közepes hőfokon aranybarnára sütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések