Disznóbab fasírt
Sajnos az idei disznóbabszezonom nem alakult a legfényesebben, ugyanis először a tetvek támadták le a növényeket, aztán meg a sok-sok-végtelen eső. A disznóbab viszont marad jövőre is a kerti listámon, mert nagyon klassz növény ez, szeretek vele főzni és ez a falafelszerűség már bőven megéri a helyet, amit a kertben foglalnak a növények.
A disznóbab-lóbab vonalon egy picike idegesítő dolog van: főzés után is meg kell pucolni. Akinek nem éri meg a szüttyögést, illetve nem tud disznóbabhoz jutni, az nyugodtan próbálja meg másfajta babból, jó lesz úgy is :)
Hozzávalók kb. 30 fasírthoz:
- 30 dkg tisztított, főtt disznóbab
- 1 csokor korianderzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- 4-5 evőkanál zabliszt
- só
- őrölt bors
- 1 teáskanál csilipehely
- 1 tojás
- a sütéshez: olaj
A hozzávalókat egynemű masszává turmixoljuk, diónyi gombócokká formáljuk, majd bő olajban, közepes hőfokon aranybarnára sütjük.
Megjegyzések