Kávétorta


Ezt a tortát a szüleim házassági évfordulójára készítettem, sajnos nem lett tökéletes, de ha kicsit ügyesebbek vagytok, mint én, akkor nem lesz vele gondotok. Ez egy nagyon egyszerű torta, egy egyszerű piskóta, kávés krémmel.

A tortadíszt Murphy barátnőm készítette.
Hozzávalók, 24 centis tortaformához:
A piskóta:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
A krém:
  • 5 dl tejszín
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 1 adag erős kávé
  • habfix (ha szükséges, nekem most kellett, máskor persze megáll magától a tejszín..., de ha szállítani szeretnéd, akkor tegyél bele, nem árt)
A díszítéshez:
  • kakaópor
  • kávészemek

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojást ketté választjuk, a sárgáját fehérre verjük a cukorral, a fehérjét kemény habbá, a kettőt összeforgatjuk, majd beleforgatjuk a lisztet, de figyeljünk, hogy maradjon elég levegő a tésztában. A meleg sütőben kb. 25-30 perc alatt sült meg. Hagyjuk teljesen kihűlni, vágjuk ketté.

A kávékrémhez a kávét beforraljuk, szinte az összes folyadékot forraljuk el. Lehúzzuk a tűzről, amikor kicsit lehűlt az edény, adjuk hozzá a tejszínt és keverjük el. A tejszínt tegyük vissza a tűzre, gőzölésig melegítsük, de ne forraljuk fel! A csokit vágjuk apróra, keverjük bele a forró tejszínbe, és kavargassuk, amíg fel nem olvad. Tegyük a hűtőbe, legyen nagyon hideg. Verjük fel, tegyünk habzsákba pár evőkanál krémet, a maradék krém felét kenjük a piskótalapra, borítsuk rá a másikat, húzzuk be a krémmel.

A díszítéshez kakaóval szórjuk meg a torta szélét, nyomjuk rá a habzsákból díszítést, aminek a közepére nyomjunk egy-egy kávészemet.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések