Ősz kincsei sütőtökleves
Hú, ez a leves annyira, de annyira jó. Tele van zöldséggel, tápláló, és a legjobb, hogy 20 perc alatt cakkpakk készen is van. Sütőtökös levest mindenkinek!
A recept eredetileg a Kifőztük magazin októberi számában jelent meg.
Hozzávalók, 4 személyre:
- 1 evőkanál olíva olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 liter zöldségleves - szárított zöldségekből készítve vagy bio zöldségleves-kockával helyettesíthető
- 80 dkg kockázott sütőtök
- 40 dkg előfőzött bab, lecsöpögtetve
- 10 dkg előfőzött vagy fagyasztott kukorica
- 20 dkg ceruzabab vagy zöldbab
- 1 evőkanál aprított oregánó
- 1 babérlevél
- só
- bors
A hagymát kockára vágjuk. Az olajat felmelegítjük a lábosban, üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát, felöntjük a zöldséglevessel, beleöntjük a babot, ceruzababot és a sütőtököt, majd a leveshez adjuk a babérlevelet és az oregánót. Amikor a sütőtök megpuhult, hozzáadjuk a kukoricát, pár percig tovább forraljuk, majd amikor már a kukorica is megpuhult, tálaljuk.
Megjegyzések