Sütőben sült paradicsomos nudli



Hogy mik nem jönnek szembe velem a piszkozatok mappában, elképesztő :) Ezt a receptet a Kifőztük magazin februári (!) számába készítettem, az egyik utolsó tavaly elrakott kockázott paradicsomomat használtam el hozzá.

Az egyik legjobb vega comfort-food, amit csak el tudok képzelni :)

Hozzávalók 4 személyre
A nudlihoz:
  • 1 kg krumpli
  • 20-30 dkg liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 tojás
A paradicsommártáshoz:
  • 1 doboz hámozott (40 dkg) vagy 50 dkg friss paradicsom
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál olaj
  • a tetejére:
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 kis csokor apróra tépkedett bazsalikom
A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, áttörjük, kihűtjük. Beledolgozzuk a tojást és az olajat, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Ujjnyi vastag csíkokra sodorjuk, majd feldaraboljuk. Lobogó, sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük.
A szószhoz a vöröshagymát felaprítjuk, az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a paradicsommal, és főzni kezdjük. (Ha friss paradicsomból készítjük, akkor felhasználás előtt meghámozzuk, majd kockára vágjuk.) Amikor a szósz besűrűsödött, lehúzzuk a tűzről, simára turmixoljuk, és a nudlit belekeverjük.
Az egészet tűzálló tálba öntjük, a sajttal megszórjuk, és 180 fokon a sajt barnulásáig sütjük. Ha hideg sütővel indítunk, akkor ez kb. 30 perc. Tálaláskor apróra tépkedett bazsalikommal megszórjuk.
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések