Taco dog
A taco dog a hot dog és a taco házasítása, grillezett kolbásszal vagy virslivel, avokádósalsával és sajttal, tortillába zárva. Ha esetleg jön még egy grillezésre alkalmas hétvége, érdemes a taco dogot műsorra tűzni, ha nem annyira, akkor benn is el lehet készíteni kontaktgrillben. Szerintem munkahelyi ebédnek is finom, jól szállítható.
Eredetileg a Kifőztük magazinban jelent meg.
- 4 tortillalap
- 4 grillkolbász vagy virsli
- 4 szelet sajt
- 1 nagy paradicsom
- 1 puha, érett avokádó
- 1 kis lila hagyma
- só
- őrölt bors
- csilipehely (ha szükséges)
A paradicsomot kimagozzuk, kockákra vágjuk. Az avokádóhúst villával
összetörjük. A lila hagymát apróra vágjuk, majd a paradicsommal együtt
az avokádóhoz keverjük. Ha a grillkolbász nem elég fűszeres, akkor a
salsát sózzuk, borsozzuk, csilipehellyel ízesítjük.
A kolbászt grillezzük, majd összeállítjuk a tacót: a tortillalapra kis evőkanálnyi salsát, egy grillkolbászt és egy szelet sajtot teszünk, összezárjuk, és lesúlyozva grillezzük.
A kolbászt grillezzük, majd összeállítjuk a tacót: a tortillalapra kis evőkanálnyi salsát, egy grillkolbászt és egy szelet sajtot teszünk, összezárjuk, és lesúlyozva grillezzük.
Megjegyzések