Fűszeres hokkaido tök



Kezdjük az októbert egy pofon egyszerű sütőtökös recepttel, mit szóltok? Ismeritek a hokkaidó tököt? Az egyik legjobb tulajdonsága, hogy zsenge a héja, ezért hámozni sem kell, mielőtt megsütjük, elég a magokat eltávolítani, és tetszőleges darabokra vágni. Őszi vacsorának, könnyű ebédnek, vagy akár köretnek is szuper, ha szeretitek az édes-csípős kombinációt. 

Eredetileg a Kifőztük magazin októberi számában jelent meg.


Hozzávalók, 4 személyre:
  • 2 hokkaidó tök
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 teáskanál chili pehely
  • 1 kávéskanál őrölt rozmaring

A tököt gerezdekre vágjuk, a magokat eltávolítjuk. Az olajba keverjük a rozmaringot, a sót és a chili pelyhet, majd megforgatjuk a pácban a tököt és 180 fokon 20-25 perc alatt pirulásig sütjük.
Tálaláskor szórhatunk rá friss koriandert.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések