Fűszeres hokkaido tök
Kezdjük az októbert egy pofon egyszerű sütőtökös recepttel, mit szóltok? Ismeritek a hokkaidó tököt? Az egyik legjobb
tulajdonsága, hogy zsenge a héja, ezért hámozni sem kell, mielőtt
megsütjük, elég a magokat eltávolítani, és tetszőleges darabokra vágni. Őszi vacsorának, könnyű ebédnek, vagy akár köretnek is szuper, ha szeretitek az édes-csípős kombinációt.
Eredetileg a Kifőztük magazin októberi számában jelent meg.
Hozzávalók, 4 személyre:
- 2 hokkaidó tök
- 2 evőkanál olíva olaj
- 1 teáskanál chili pehely
- 1 kávéskanál őrölt rozmaring
- só
A
tököt gerezdekre vágjuk, a magokat eltávolítjuk. Az olajba keverjük a
rozmaringot, a sót és a chili pelyhet, majd megforgatjuk a pácban a
tököt és 180 fokon 20-25 perc alatt pirulásig sütjük.
Tálaláskor szórhatunk rá friss koriandert.
Megjegyzések