Almás zabkása (vegán)
Megint egy borzasztó bonyolult reggeli, remélem fel vagytok készülve lelkileg. Szóval, ahogy már szó volt róla rengetegszer: zabkása, gyümölcs, mag, aszalt gyümölcs. Pofon egyszerű. Ez a változat az, ami az esetek 90%-ban készül nálam, de most kicsit ki akarom mozgatni magam ebből a komfort zónából és új ízekkel kísérletezni.
Hozzávalók, 2-3 adaghoz:
- 1 bögre aprószemű zabpehely
- 1 bögre víz
- 1 bögre rizstej
- 2 kis alma, reszelve
- 2 evőkanál aranymazsola
- 2 marék durvára tört dió
- 1 teáskanál fahéj
A zabpelyhet összekeverem a vízzel, rizstejjel, fahéjjal, mazsolával és puhára főzöm. Amikor már majdnem kész, belekeverem az almát, átmelegítem vele. A tetejét megszórom a dióval, és lehet is enni. Szerintem a mazsola és az alma elég édessé teszi, akinek így nem elég jó, az tegyen bele főzésnél még egy kis cukrot.
Megjegyzések