Kecskesajtos-gombás tészta
Ha nagyon nagypofájú akarok lenni, akkor azt mondom, hogy ez az ultimate hús nélküli comfortfood. Meleg, sajtos, tésztás, szóval minden van benne, amire én egy hosszú nap végén enni akarok, és bekucorodni a kanapéra. A koncepció már a kezdéskor megvolt, idő közben minimálisan alakítottam rajta, szerintem jó lett.
Nektek mi a kedvenc kuckózós kajátok?
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 25 dkg laska gomba
- 1 dl tejszín
- 10 dkg lágy kecskesajt
- só
- bors
- 1 kis csokor zellerlevél
- 15 dkg tészta
A vöröshagymát apróra vágjuk, olíva olajon üvegesre pirítjuk. A gombát felcsíkozzuk, átpirítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje, hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. Pár perc múlva hozzáadjuk a tésztát, folyamatosan kavargassuk, ha szükséges, pótoljuk a folyadékot. Amikor a tészta elkészült, keverjük bele a kecskesajtot és az apróra vágott zellerlevelet.
Megjegyzések