Mákos-banános-zabos-meggyes muffin
Ezt a muffint se ma csináltam, viszont kb. évszakfüggetlen recept, úgyhogy most is érdemes belevágni. Az eredeti recepten változtattam egy kicsit, a tej egy részét a meggy levével váltottam ki, tettem bele egy kis máklisztet, az áfonya helyett pedig meggyet. Jó szaftos muffin lesz, úgyhogy pár napig friss marad.
- 1 bögre (2,5 dl) amarettós meggy - Lillánál meg tudjátok nézni a rumos változatot, meggybefőtt is jó helyette, de annak a levét ne használjátok, mert nem elég szirupos
- 2 banán, összetörve
- 1 bögre liszt
- 2/3 bögre mákliszt
- 1 bögre zabpehely - én aprószeműt használtam
- 1/2 bögre barna cukor
- 1 bögre tej - ennek a felét én a meggy levével helyettesítettem
- 2 nagy tojás
- 3 evőkanál olaj
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
Megjegyzések