Mákos-banános-zabos-meggyes muffin


Ezt a muffint se ma csináltam, viszont kb. évszakfüggetlen recept, úgyhogy most is érdemes belevágni. Az eredeti recepten változtattam egy kicsit, a tej egy részét a meggy levével váltottam ki, tettem bele egy kis máklisztet, az áfonya helyett pedig meggyet.  Jó szaftos muffin lesz, úgyhogy pár napig friss marad. 

Hozzávalók, kb. 16 muffinhoz:

  • 1 bögre (2,5 dl) amarettós meggy - Lillánál meg tudjátok nézni a rumos változatot, meggybefőtt is jó helyette, de annak a levét ne használjátok, mert nem elég szirupos
  • 2 banán, összetörve
  • 1 bögre liszt 
  • 2/3 bögre mákliszt
  • 1 bögre zabpehely - én aprószeműt használtam
  • 1/2 bögre barna cukor
  • 1 bögre tej - ennek a felét én a meggy levével helyettesítettem
  • 2 nagy tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet só
A meggy kivételével mindent egy nagy tálba teszünk, összekeverjük, beleforgatjuk a meggyet, majd szétadagoljuk a muffin tepsiben. 180 fokon 25-30 perc alatt sül készre.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések