Diós-sajtos keksz
Az idei év utolsó receptje a mandy-végtelen-megnemírt-receptjei poolból került ki, a Kifőztük magazinban már szerepelt.
Ha még hiányzik valami sós a Szilveszteri asztalról, akkor szerintem ezzel tegyek egy próbát. Fagyasztani is kiválóan lehet, úgyhogy érdemes több rudat készíteni, hogy amikor támad a sósságszörny vagy hirtelen beesnek a vendégek, elő lehessen venni.
Minden olvasónak nagyon boldog Új Évet szeretnék kívánni, jövőre veletek ugyanitt :)
Hozzávalók:bors
A
diót késes aprítóban finomra daráljuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel,
sóval, borssal, dióval, majd hozzáadjuk a fetát. A vajban és a fetában
van annyi nedvesség, hogy összetartsa a tésztát, ha mégis száraz lenne,
adjunk hozzá pár evőkanál hideg vizet.
A tésztából rudat formázunk, fóliába tekerve a hűtőbe tesszük, egy óra pihentetés után szeleteljük fel.
A
sütőt melegítsük elő 190 fokra, majd a tallérokat addig süssük, amíg az
aljuk kap egy kis színt, a tetejük pedig bemattul, ez sütőtől függően
12-15 perc.
Megjegyzések