Diós-sajtos keksz


Az idei év utolsó receptje a mandy-végtelen-megnemírt-receptjei poolból került ki, a Kifőztük magazinban már szerepelt. 
Ha még hiányzik valami sós a Szilveszteri asztalról, akkor szerintem ezzel tegyek egy próbát. Fagyasztani is kiválóan lehet, úgyhogy érdemes több rudat készíteni, hogy amikor támad a sósságszörny vagy hirtelen beesnek a vendégek, elő lehessen venni.

Minden olvasónak nagyon boldog Új Évet szeretnék kívánni, jövőre veletek ugyanitt :)
Hozzávalók:
12 dkg vaj
12 dkg liszt
12 dkg feta sajt
5 dkg dió

bors
A diót késes aprítóban finomra daráljuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, sóval, borssal, dióval, majd hozzáadjuk a fetát. A vajban és a fetában van annyi nedvesség, hogy összetartsa a tésztát, ha mégis száraz lenne, adjunk hozzá pár evőkanál hideg vizet.
A tésztából rudat formázunk, fóliába tekerve a hűtőbe tesszük, egy óra pihentetés után szeleteljük fel.
A sütőt melegítsük elő 190 fokra, majd a tallérokat addig süssük, amíg az aljuk kap egy kis színt, a tetejük pedig bemattul, ez sütőtől függően 12-15 perc.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések