Lúdláb torta
Nos, eljutottunk idáig, végre elkészültem J születésnapi tortájával. Volt némi kavarodás, egyeztetés, én nem érek rá, ő nem ér rá, de azért csak összehoztuk. A tortához a nyáron eltett rumos meggyemet használtam, ha ilyenetek nincs, akkor a bolti meggybefőttről öntsetek le kb. 0,5-1 dl levet, öntsetek rá rumot, és hagyjátok a hűtőben érni 2-3 napig.
Hozzávalók, 22 cm-es tortaformához:
A piskóta:
A krém:
Hozzávalók, 22 cm-es tortaformához:
A piskóta:
- 5 tojás
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A krém:
- 6 dl tejszín (30%-os)
- 5 dkg cukor
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 üveg rumos meggy
A piskótához a tojásokat fehéredésig verjük - az én robotgépem ezt simán megoldja, ha neked nem ilyen bika a motor benne, akkor válaszd szét és úgy csináld -, belemegy a cukor, a liszt és a kakaópor. 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütöm, hagyom hűlni, és 3 részre vágom.
A krémhez a tejszínt felmelegítem, felolvasztom benne a cukrot és a csokoládét. Hagyom egy éjszakát a hűtőben hűlni, majd másnap keményre verem. Egy kicsit félre teszek a torta bevonásához.
A meggyet lecsöpögtetem, a levét félre tesszük, a meggyből félre teszünk egy kicsit a díszítéshez, a többit belekeverjük a csokikrémbe.
A piskótát meglocsoljuk a meggy levével, belekenjük a krém felét, majd piskóta, meggylé, krém, piskóta, a maradék meggylé, félretett meggy nélküli csokikrém, amivel a torta oldalát is húzzuk be. Szórjuk meg a maradék meggyel. Jót tesz neki, ha áll egy éjszakát a hűtőben.
Megjegyzések