Lazac zöldborsmártással
Mára megint egy fancy ebédet hoztam, de igazából tök egyszerű. A lazacnak jót tesz, ha áll pár órát a pácban. Én kontakt grillben sütöttem meg, de serpenyőben is nyugodtan neki lehet állni.
A recept eredetileg a Kifőztük magazin januári számában jelent meg.
Hozzávalók 4 személyre
a zöldborsmártáshoz:
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 2,5 dl zöldségleves
- 1 dl kókusztej
- 1 evőkanál őrölt zöldbors
- só
a lazacsteakhez:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál lazacsteak fűszerkeverék
- 4 szelet lazacfilé
a körethez:
- 1 kis kelkáposzta
- 1 evőkanál olaj
- só
- őrölt bors
- 50 dkg krumpli
- 2 evőkanál vaj
- 1 dl kókusztej
A steakhez a halszeleteket megkenjük az olajjal kikevert fűszerkeverékkel,
majd hűtőben hagyjuk állni pár órát. Kevés olajon grillezzük.
A krumplit sós vízben megfőzzük, összetörjük a vajjal és a kókusztejjel.
A kelkáposztát csíkokra vágjuk, az olajon hirtelen megpirítjuk, borsozzuk.
A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, megpirítjuk benne a lisztet és a
zöldborsot, majd sózzuk, és folyamatosan kevergetve, apránként hozzáadjuk a
zöldséglevest és a kókusztejet. 10 percig főzzük, ha túl sűrű, akkor adunk
hozzá még egy kis levest.
A halat a krumplipürével, a pirított kelkáposztával és a mártással
kínáljuk.
Megjegyzések