Vöröslencsés káposztás leves
Ez a leves az egyik olyan, amivel próbálom megvalósítani a több-zöldséget-Mandy-étrendjébe tervemet. Szóval van benne gyökérzöldség - sárgarépa -, szénhidrát - krumpli -, fehérje - vöröslencse -, és valami zöld - collard green, vagyis leveles káposzta -, így szerintem elég laktató és egészséges.
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 3 kisebb krumpli
- 1 bögre vörös lencse
- 1 liter zöldségleves - én bio leveskockát használok, amiben nincs ízfokozó
- 1 babérlevél
- 5 nagy levél collard green - kelkáposztával helyettesíthető
Az olívaolajon üvegesre pirítjuk a felkarikázott hagymát, hozzáadjuk a babérlevelet, a felkockázott répát és krumplit, majd felöntjük a levessel. Hozzáadjuk a vörös lencsét, és addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. A káposztát alaposan megmossuk, lehúzzuk a száráról, felcsíkozzuk, és a leveshez adjuk. A káposztának már csak néhány perc kell, és tálalhatjuk is.
Megjegyzések