Vöröslencsés káposztás leves


Ez a leves az egyik olyan, amivel próbálom megvalósítani a több-zöldséget-Mandy-étrendjébe tervemet. Szóval van benne gyökérzöldség - sárgarépa -, szénhidrát - krumpli -, fehérje - vöröslencse -, és valami zöld - collard green, vagyis leveles káposzta -, így szerintem elég laktató és egészséges. 

Hozzávalók, 4 személyre:
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 sárgarépa
  • 3 kisebb krumpli
  • 1 bögre vörös lencse
  • 1 liter zöldségleves - én bio leveskockát használok, amiben nincs ízfokozó
  • 1 babérlevél
  • 5 nagy levél collard green - kelkáposztával helyettesíthető

 Az olívaolajon üvegesre pirítjuk a felkarikázott hagymát, hozzáadjuk a babérlevelet, a felkockázott répát és krumplit, majd felöntjük a levessel.  Hozzáadjuk a vörös lencsét, és addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. A káposztát alaposan megmossuk, lehúzzuk a száráról, felcsíkozzuk, és a leveshez adjuk. A káposztának már csak néhány perc kell, és tálalhatjuk is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések