Joghurtos naracssütemény
Ó anyám, ez egy annyira finom sütemény, hogy még. Napokig friss marad, szóval ha hétvégén megsütitek, akkor napokig lehet csomagolni uzsonnára. Narancsos, könnyed, szaftos, csodálatos.
Eredetileg a Kifőztük magazin februári számában jelent meg.
Hozzávalók, 23 cm belső méretű szögletes formához:
- 2 nagy tojás
- 20 dkg cukor
- 1 narancs reszelt héja
- 2 evőkanál narancslé
- 1 teáskanál narancs kivonat
- 28 dkg liszt
- 3 teáskanál sütőpor
- 2,5 dl görög joghurt
- 1,2 dl olaj
- 5 dkg étcsokoládécsepp
A tojásokat a cukorral, narancshéjjal, narancslével, narancskivonattal fehéredésig verjük. Ez a lépés nagyon fontos, mert ettől lesz majd könnyű a végeredmény. Beleforgatjuk a lisztet, sütőport, majd fellazítjuk a joghurttal elkevert olajjal. 180 fokos sütőben kb. 45-50 percig sütjük.
Megjegyzések