Vegán chilis bab
Ha most azt mondom, hogy megfőztem a világ legfinomabb csilis babját, akkor az nagyon nagyképűen hangzik? Pedig így van, én ennél finomabbat még nem ettem. Komolyan. Ja, és fel se tűnik, hogy nincs benne hús. Mert nem hiányzik. Egy kicsit sem.
A recept eredetileg a Kifőztük magazin februári számában jelent meg.
Hozzávalók 4 személyre
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 vöröshagyma
- 1 kaliforniai paprika
- 1 sárgarépa
- 1 teáskanál csilipehely
- 1 babérlevél
- 1 teáskanál oregánó
- 1/2 l zöldségalaplé
- 10 dkg vörös lencse
- 25 dkg főtt vörösbab
- 25 dkg főtt fehérbab
- 25 dkg morzsolt kukorica
- 80 dkg paradicsom – hámozott, kockázott is jó
- 2 kocka magas kakaótartalmú étcsokoládé
- só
Az olajon üvegesre pároljuk az
apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, sárgarépát,
átpirítjuk, rászórjuk a csilipelyhet, a babérlevelet, az oregánót, a kockázott
paradicsomot, majd felengedjük a levessel, és belerakjuk a lencsét.
Amikor a répa majdnem puhára
főtt, hozzátesszük a leszűrt babokat és a kukoricát. A ragu besűrűsödését
követően belekeverjük a csokoládét, és addig melegítjük, amíg el nem olvad. Ha
szükséges, az ételt sózzuk, és tálaljuk.
Megjegyzések