Medvehagymás sajtgolyó
Mióta nem eszek húst, elég nagy fejtörés, hogy mit is tegyek a főzelékek tetejére. Nem mondom, hogy a sajtgolyó a legegészségesebb alternatíva, de nagyon gyorsan készen van, és finom. Mostanában kókuszzsírban sütök, úgy vettem észre, hogy ennek kevésbé van erőteljes szaga mint a napraforgóolajnak. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy semmi mellékíze nincs, akit kifejezetten zavar az a nagyon enyhe kókuszíz, annak nem ajánlom.
A sajtgolyóhoz mindenféle keményebb maradék sajtot fel lehet használni, én most épp goudát használtam. Az eredeti recept INNEN.
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 csokor medvehagyma, apróra vágva
- 2 tojás
- 4 evőkanál liszt
- só
- bors
zsemlemorzsa a forgatáshoz
olaj a sütéshez
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, diónyi gombócokká gyúrjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban kisütjük. Melegen az igazi, de hidegen is nagyon finom, úgyhogy uzsonnás dobozba is jó.
Megjegyzések