Ogre kuglóf
Ettetek már avokádós sütit? Neeeem? El kell mondjam, hogy ez bizony nagy hiba, és ha tehetitek, sürgősen pótoljátok. A süti puha, szaftos, laktózmentes, mert ugye a vajat helyettesítjük a kedvenc zsíros gyümölcsömmel. Amit hívnak úgy is, hogy aligátorkörte. Mert rücskös. És menőn ki lehet csíráztatni, szobanövénynek is szép. A lényeg, hogy jó puha avokádó kell. Ha kemény, akkor tegyétek meleg helyre, mondjuk ablakpárkányra vagy konyhaszekrénybe, pár nap alatt eléri a megfelelő állagot. Ja, és ha nagyon zöldet sikerül venni, akkor sütés után is megmarad a színe.
A recept eredetileg a Kifőztük magazinban jelent meg.
Hozzávalók
12 minikuglófhoz
- 1,5 érett avokádó10 dkg cukor1 evőkanál méz12,5 dkg liszt1 teáskanál sütőpor1 tojás1 citrom leve
a
bevonathoz:
- 5 dkg étcsokoládé2 dkg összevágott pekándió
A tészta
hozzávalóiból egynemű tésztát keverünk a robotgéppel, majd kiadagoljuk az
előkészített formába (én szilikonost használtam, ha nem ilyened van, akkor értelemszerűen kivajazzuk-kimorzsázzuk előtte). 160 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük. Ha kihűlt,
elkészítjük a bevonatot: a csokoládét felolvasztjuk, belemártjuk a sütemények
tetejét, majd megszórjuk pekándióval.
Megjegyzések