Vegán Ranch öntet
Úgy alakul a kert, hogy végre lehet dézsmálni a fóliasátor alatti salátaágyást - szuper befektetés volt ez, meg ugye a tél se volt nagyon durva -, úgyhogy időről időre egy ebédnyi saláta azért összegyűlik. Téli vajfej, pakchoi és vörös mustár saláta van most a fólia alatt - a madársaláta még nagyon kicsi, a spenót is apró, a mizuna pedig idén valamiért nem volt annyira jó, mint tavaly -, így a tányérba is ezek kerültek, sült céklával és répaforgáccsal.
Az öntet a lényeg, a receptje a Kifőztük magazin márciusi számában is olvasható. Hűtőben pár napig eláll, viszont közben hajlamos besűrűsödni, úgyhogy tálalás előtt rázzátok fel.
Hozzávalók:
- 1 doboz Cocomas kókusztejszín
- 1 újhagyma
- 1 evőkanál kókuszecet
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor kapor
- só
- bors
Megjegyzések