Gombás Mac&Cheese
Ki szereti a tésztát? Hát, én. Nyilván. És a mac-and-cheese a legjobb dolog, amit el tudok képzelni a tésztából. Ha megküldjük az egészet egy adag vegyes gombával, attól meg csak jobb lesz. Gyorsan készen van, úgyhogy munka után is elkészülhetünk vele.
A recept eredetileg a Kifőztük magazinban jelent meg.
A recept eredetileg a Kifőztük magazinban jelent meg.
- 30 dkg vegyes gomba
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
A sajtszószhoz:
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 5 dl tej
- 6 dkg szarvasgombás sajt - bármilyen erősebb ízű sajttal helyettesíthető
- só
- bors
- szerecsendió
- 25 dkg macaroni tészta
A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, az olajon
megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg a nedvesség, amit kiereszt
magából, el nem párolog.
A sajtszószhoz a vajban megpirítjuk a lisztet, sózzuk,
borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, majd felengedjük apránként a tejjel.
Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a gombát, és a tésztát, majd pár percig főzzük. Ha
nem lepi el a tésztát a folyadék, akkor adjunk hozzá még egy kis vizet.
Hőálló tálba borítjuk a tésztát, eloszlatjuk, 180 fokos
sütőben pirulásig sütjük.
Megjegyzések