Sült paprikás tészta
Tudom, hogy még nincs paprikaszezon, de ha eljön az ideje, szerintem ez az egyik legjobb kaja, amit sült paprikából csinálni lehet. Ha nem akartok vegán irányba menni, akkor krémsajttal is dúsíthatjátok a mártást, de ha sikerül sörélesztőhöz jutni - bioboltokban kapható -, akkor ajánlom kipróbálni ezzel. A recept eredetileg a Minimalist Bakerről van, ahol rengeteg gyors és egyszerű receptet lehet találni.
- 2 vastag húsú paprika - kaliforniai, kápia, valami hasonló
- 1 kis fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
- 1,5 bögre (1 bögre 2,5 dl) natúr rizstej
- 1,5 evőkanál keményítő
- 2 evőkanál sörélesztőpehely
- chilipehely
- 25 dkg tészta - ha vegán irányba megyünk, akkor értelemszerűen tojás nélküli
A paprikákat 230 fokos sütőben - vagy ha épp grilleztek a kertben, akkor tűzön - megsütjük, lehúzzuk a héjukat, kivesszük a magházat, hagyjuk hűlni. A hagymát és a fokhagymát megpirítjuk az olajban, hagyjuk hűlni. Késes aprítóban vagy botmixerrel összedolgozzuk a rizstejjel, keményítővel, sörélesztővel a sült hagymát és a sült paprikát, majd addig főzzük, amíg selymes mártást nem kapunk.
A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, majd összeforgatjuk a szósszal. Tálaláskor tépkedhetünk rá petrezselymet.
Megjegyzések