Zöldséges paella
Nem nagy szám, de szerintem az egyik legjobb vegán kaja, amit mostanában főztem. Lényegében ezt a kaját bármikor meg tudjátok főzni, mindig azzal a zöldséggel, ami éppen van. Nos, nekem most épp mexikói zöldségkeverékem volt, mert néha muszáj a fagyasztóból is főzni. Ezt turbóztam fel friss újhagymával és cukorborsóval. Hogy legyen valami fehérje is az ételben, csicseriborsót tettem bele, de bármilyen hüvelyes megfelelő.
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 szál újhagyma
- 20 dkg rizs
- 25 dkg zöldségkeverék
- 5 dkg cukorborsó
- 1 liter zöldségleves - ha főzöl bele pár szál sáfrányt, még jobb
- 1 konzerv (400 gramm) csicseriborsó
Az olívaolajon üvegesre pirítuk a hagymát, átpirítjuk a rizst, majd felöntjük a zöldségleves felével, és hozzáadjuk a zöldségkeveréket. Mindig adjunk hozzá annyi levest, hogy ellepje. Amikor a rizs már majdnem készen van, hozzáadjuk a cukorborsót és a csicseriborsót, majd jól összeforraljuk. Ha a leves nem lenne elég sós, igazítsuk ki az ízeket.
Megjegyzések