Hideg kapros uborkaleves
Mókás, hogy az ember mikre nem emlékszik egy-egy recept kapcsán. Ez a recept tavalyi, a Kifőztük magazinban jelent meg eredetileg.
Emlékszem, hogy borzasztó meleg volt, amikor fotóztam. Arra is, Black Light Burns üvöltött egész héten, és mindenkit őrületbe kergettem vele. Meg a cica orrára, ahogy folyamatosan belógott az asztalon a kép szélébe, ezért kimentem az udvarra fotózni. Ja és persze arra, hogy ez egy baromi finom leves.
Hozzávalók, 4 személyre:
- 2 kígyóuborka
- 5 dl zöldségleves
- 3 dl natúr görög joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss kapor
- 10 dkg összevágott dió
- só
- bors
A hideg
alaplevet elkeverjük a joghurttal. A fokhagymát összezúzzuk, a kaprot
apróra vágjuk, elkeverjük őket a joghurtos alappal és sózzuk, borsozzuk
ízlés szerint. Az uborkák kis kockára vágjuk, belekeverjük a lébe és az
egészet jégbe hűtjük. Tálaláskor megszórjuk a dióval.
Megjegyzések