Őszibarackos, almás pite


Újabb variáció gyümölcsös pitére. Ebben most alma és őszibarack van, a tésztakéregbe pedig levendulát kevertem. Az esős nyári napokat igazán feldobja, higgyétek el nekem. Ha a takaró réteg tésztát sikerül ilyen nagyon vékonyra nyújtani, akkor valósággal összeolvad a gyümölcsökkel. Szeletelés előtt viszont hagyni kell teljesen kihűlni, mert széteshet, ha szállítani szeretnéd, érdemes kicsit nagyobb mennyiségű tésztával dolgozni.

Hozzávalók, 22 cm-es kapcsos formához:
A tésztához:
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 5 szál friss levendula virága, lemorzsolva
A töltelékhez:
  • 2 nagyobb alma
  • 3 őszibarack
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál keményítő

A tésztához az összetevőkből kemény tésztát gyúrunk, a felével kibélelünk egy tortaformát, a másik felét fóliába csomagoljuk, majd mindkettőt hűtőbe tesszük kb. egy órára.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tésztát elősütjük.
A gyümölcsöket feldaraboljuk, összekeverjük a cukorral és a keményítővel, majd az elősütött tésztára halmozzuk, és befedjük a maradék, vékonyra nyújtott tésztával.
A forró sütőben kb. 35-40 perc alatt sül aranybarnára.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések