Vegán habcsók
Kalandozások vegán-országban, következő fejezet. Lilla mutatta a boszorkánykonyha egyik sötét bugyrát a TheKitchn-en, nekem meg persze azonnal ki kellett próbálni.
A tapasztalat, hogy gyönyörűen felverődik, kemény marad, és pontosan ugyanúgy viselkedik, mint a tojásos változat. A képen látszik, hogy kicsit megtört, de az az én hibám volt, mert nem szabadott volna még kivennem a sütőből.
Az alap, akármilyen meglepő, a csicseriborsó konzerv leve. Igen, jól olvastátok. Beleöntöd a robotgépbe, és felverődik. Szép fehérre. Boszorkányság, sötét varázslatok, meg minden, de ha jól belegondolunk, tulajdonképpen logikus. A kész habcsók íze és állaga is olyan, mint az igazi habcsók, nem kell aggódni, nincs semmilyen "babíze" vagy "babszaga", őszintén szólva, szerintem az állaga kicsit jobb is, mint a tojásosnak.
- 1 400 grammos csicseriborsó konzerv leve
- 1 bögre (2,5 dl) cukor
- 1 kupak vaníliakivonat
A csicseriborsólevet nagy fokozaton, habverő fejjel fehéredésig verjük. Nekem ez megvolt 6 perc alatt, de ha gyengébb a géped, lehet, hogy tovább tart. Amikor fel van verve, apránként hozzáadjuk a cukrot, majd a vanília kivonatot.
Sütőpapírra kanalazzuk vagy nyomjuk, 120 fokos sütőben 90-100 perc alatt készre sütjük. Akkor van készen, amikor már kemény. A felszedéssel várjátok meg, amíg teljesen kihűl.
Megjegyzések
És cukrot (vagy más édesítőszert) mennyit kell tenni bele, mik az arányok? )
Na, éppen eljött az ideje, hogy kipróbáljam ezt. :) Annyi lett a különbség, hogy nálam 6 percalatt felverődött a teljes hab, vagyis már a cukorral benne. Igaz, az este leszűrtem, és ma reggelig a hűtőben volt a lé, meglehet attól.
Most készülök kinyomkodni a papírra, mindenesetre, tényleg tökéletesen felverődött, és nagyon jó a tartása. :) Köszönöm az ötletet. Nem vagyok ráutalva, de néha jól jön tudni bizonyos alternatívákat! :)