Barackos, avokádós sütemény
Nos, a facebookon írtam tegnap, hogy barackos-avokádós sütit fogok sütni, és meg is történt. Alapvetően ez egy kevert tészta, annyi benne a trükk, hogy a vaj helyett avokádó van benne. Az avokádótól lesz az egész sütinek egy enyhe diós beütése, amit én nagyon szeretek, de ha a vajra vágytok 1:1-ben lehet helyettesíteni.
Fagyasztott sárgabarackot tettem a tésztába, mehetett volna még bele, szerintem legközelebb inkább belekeverem a tésztába, hogy ne csak ilyen foltokban legyen benne.
- 18 dkg puha, érett avokádó - ez nekem kicsiből 2,5 volt, rendes méretűből kb. 2
- 1 bögre (2,5 dl) cukor
- 1 tk. vaníliakivonat
- 3 tojás - legyen inkább L-es
- 1 és 3/4 bögre liszt
- csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
- 8 sárgabarack - lehet 10-12 is
A tojásokat robotgéppel fehéredésig verjük, majd megy bele a cukor, a vaníliakivonat és az összetört avokádó. A lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral, beleforgatjuk a tojásos keverékbe. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, a sütőformát kibéleljük sütőpapírral, belesimítjuk a massza felét, rá a barack felét, majd a massza másik felét és a maradék barackot. Az előmelegített sütőben 40-45 perc alatt sült át, tűpróbával ellenőrizzük.
Megjegyzések