Vegán barackos morzsa
Igen, képes voltam bekapcsolni a sütőt. De az igazsághoz hozzá tartozik, hogy mivel sok paradicsomom ért be egyszerre, a fagyasztóban meg épp nincs valami sok hely, paradicsomszószt is főztem, úgyhogy ez a kis extra hő már igazán nem számított. Főleg, hogy a sütő maradékhőjében frankón ki lehetett dunsztolni a szószt :)
A süti maga baromi egyszerű, csak azért akarom lejegyezni ide, hogy meglegyenek a morzsa arányai. Ugyanis most nem vajat tettem a morzsába, hanem tökmagolajat. A morzsának van egy enyhe zöldes beütése tőle nyersen, nagyon vicces, a kész süteménynek pedig jó aromát ad.
- 1 kg őszibarack
- 1 evőkanál kókuszcukor
- 1 evőkanál keményítő
- 1 teáskanál vaníliakivonat
A morzsához:
- 1 bögre liszt
- 2 evőkanál kókuszcukor
- 3 evőkanál tökmagolaj
A barackot megpucoljuk, darabokra vágjuk, összeforgatjuk a cukorral, vaníliakivonattal és a keményítővel, majd a sütőtálba tesszük. A morzsa összetevőit villával összeforgatjuk, majd a barackos keverékre szórjuk. 180 fokon kb. 30-35 perc alatt készül el. Ilyen melegben görög joghurtra halmozva is remek.
Megjegyzések