Paradicsomos, lazacos tészta
Lassan véget ér a nyár, ezzel pedig a koktélparadicsom szezonja is, de még érdemes kihasználni. A koktélparadicsom selymesre fő a szószban, a beleforgatott lazacdarabkákra pedig jó ráharapni. A friss kaportól kap egy igazi "halas"-nyári jelleget.
A recept eredetileg a Kifőztük magazinban jelent meg.
A
lazacfilét bedörzsöljük az olajjal és a fűszerkeverékkel, majd meleg
sütőben 180 fokon átsütjük. Hagyjuk kihűlni, nagyobb darabokra
tépkedjük, félre tesszük.
A spagettit sós vízben kifőzzük, leszűrjük, a főzővízből félre teszünk egy kicsit.
A
szószhoz az újhagymát felkarikázzuk, megpároljuk az olajban,
hozzádobjuk a koktélparadicsomot és addig pároljuk, amíg a paradicsom
össze nem esik, sóval ízesítjük, majd hozzáadjuk a krémsajtot, az apróra
vágott kaprot, és összeforraljuk. Ha túl sűrűnek találjuk a mártást, a
tészta főzővizével lazíthatjuk. Beleforgatjuk a lazacdarabokat,
összemelegítjük, majd a tésztával összeforgatva tálaljuk.
Megjegyzések