Sültzöldséges krémleves (vegán)
Ez aztán az igazi nincs-kedvem-főzni és hideg-van és meleget-ennék és legyen-benne-sok-zöldség leves. Ha nagyon előrelátóak vagyunk, akkor a sült zöldséges köretekből eleve kicsit többet csinálunk, és másnap jó kis krémleves lesz belőle.
Ez a leves nagyon sűrű, mondhatnám, hogy gyakorlatilag püré is lehetne. Én cidrisebb időben nagyon szeretek ilyesmit ebédelni, melegszendviccsel vagy pirítóssal.
Most megint jön egy kis melegebb idő, de szerintem tűzzétek fel a receptet a képzeletbeli őszi recepttárba, mert higgyétek el, jó lesz nektek :)
- 1 kg sárgarépa
- 1 kis fej zeller
- 4 közepes méretű krumpli
- olaj
- só
- currypor
- 2 dl kókusztej
- 1 liter zöldségleves
A zöldségeket megsütöttem egy kis olajjal, sóval, borssal. Ezt lehet köretként adni gyakorlatilag bármi mellé télen, ha egyszer kipróbáljátok a sült répát, ti is felveszitek a repertoárba, az tuti.
Másnap a zöldségeket átmelegítem egy kis olajon, megszórom curryporral, felengedem a levessel, és amikor felforrt, összeturmixolom. Ha túl sűrűnek találjátok, adjatok hozzá még egy kis zöldséglevest. Belekeverem a kókusztejet, összeforralom, és már lehet is tálalni.
Megjegyzések