Narancsos, csokoládés muffin (vegán)
Tavaly kezdtem kísérletezni vegán sütikkel, ez egészen jó lett, azt kell mondjam. A Kifőztük magazinban is megjelent a recept, és biztos vagyok benne, hogy ebben a narancs-szezonban is sorra kerül majd.
- 4 dl rizstej
- 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál őrölt lenmag
- 1 teáskanál keményítő
- 15 dkg barnacukor
- 1 teáskanál narancskivonat
- 1 evőkanál reszelt narancshéj - kezeletlen héjú narancsot használjunk
- 37 dkg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál sütőpor
- 10 dkg étcsokoládécsepp
A
rizstejet, olajat, narancskivonatot, narancshéjat és lenmagot
összekeverjük, 10 percig állni hagyjuk. A lisztet, keményítőt,
szódabikarbónát, sütőport, cukrot elkeverjük, majd a nedves hozzávalókba
forgatjuk, csomómentesre keverjük. Belekeverjük a csokicseppet,
elosztjuk a tésztát a papírral kibélelt muffintepsiben.
180 fokon 35-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Megjegyzések