Rizses szejtán (vegán)
Múlt hét pénteken benéztem a Marks&Spencerbe a Mammutba, lett egy pofás kis élelmiszeres sarkuk, érdemes megnézni. Volt a polcon paellához való rizst, az volt az egyik dolog, amit kinéztem magamnak. A terv bevált, jó szaftos, krémes lett tőle az étel, amit főztem. Persze, jó más rizzsel is :)
A szejtán készítését ebben a bejegyzésben tudjátok megnézni, a kész mennyiség 60 dkg lesz.
- 20 dkg szejtán
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só
- bors
- 15 dkg rizs
- 1 nagy kaliforniai paprika
- 10 dkg fagyasztott zöldborsó
A szejtán kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a rizst, a szejtánt, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük a paprikával és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Amikor a rizs már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldborsót és a kockára vágott kaliforniai paprikát is, és puhára főzzük.
Megjegyzések