Vegán székelykáposzta
Konyhamentes időszakom alatt fedeztük fel a Ganesha Vega Ételbárt az egyetem mellett, egyik nap múlt héten ilyesmi volt az ebéd. A tél nekem a káposztás mindenféléről szól, így aztán már egy ideje foglalkoztat a gondolat, hogy húsmentes verzióban hogyan lehetne elkészíteni a székely vagy épp a töltött káposztát.
Nekem ez a szejtános verzió nagyon bejött. A szejtánt lehet készen is venni, de mivel nekem figyelnem kell a szójamentességre, magam készítettem, ha egyszer ráveszem magam, akkor csinálok arról is külön bejegyzést, de annak feltétele, hogy legyen fény, amikor készül :)
UPDATE: itt van a szejtán-készítős bejegyzés
UPDATE: itt van a szejtán-készítős bejegyzés
- 30 dkg szejtán
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- só
- bors
- 2 babérlevél
- 60 dkg savanyú káposzta
A szejtánt felkockázzuk, a savanyú káposztát átöblítjük, hogy ne legyen se túl sós, se túl savanyú. A hagymát apró kockára vágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a szejtánt, azzal is átmelegítjük, majd mehet rá a paprika, egy kis víz, só, bors, babérlevél, és a káposzta. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és addig főzzük, amíg a káposzta meg nem puhul.
Megjegyzések