Kecskesajtos, kelleveles tészta
Még egy keles recept. Gyors, tésztás, téli zöldekkel. Így belegondolva, valami magot el tudnék még képzelni rajta, hogy legyen valami ropogós is benne. A recept eredetileg a Kifőztükben jelent meg.
- 2 evőkanál vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 10 dkg leveles kel
- 10 dkg spenót
- 10 dkg kecskesajt
- 5 dkg parmezán
- só
- bors
- 25 dkg penne
A pennét sós vízben al dentére főzzük, lecsepegtetjük, a főzővízből félre teszünk egy kicsit.
A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a leveles kelt falatnyi
darabokra tépkedjük. A kecskesajtot szétmorzsoljuk, a parmezánt
lereszeljük.
A vajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát, majd átforgatjuk rajta a kelt és a spenótot, amíg meg nem fonnyad. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a tésztát, a kecskesajtot és a parmezán felét. Átkeverjük, ha szükséges, akkor adunk hozzá pár evőkanállal a tészta főzőlevéből.
A vajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát, majd átforgatjuk rajta a kelt és a spenótot, amíg meg nem fonnyad. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a tésztát, a kecskesajtot és a parmezán felét. Átkeverjük, ha szükséges, akkor adunk hozzá pár evőkanállal a tészta főzőlevéből.
A maradék parmezánnal meghintve, forrón tálaljuk.
Megjegyzések